Direct contact? Bel: 036 522 85 21

Home > Corona maatregelen

Praktische info vanwege corona maatregelen

Op deze pagina willen wij u graag informeren over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Camping Marina Eemhof volgt de voorschriften van de overheid. 

30 september 2021

Op deze pagina willen wij u graag informeren over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Jachthaven Marina de Eemhof volgt de voorschriften van de overheid.

Wij hanteren onderstaande maatregelen:

0. Disclaimer

Disclaimer: de adviezen hieronder zijn gebaseerd op de interpretatie van de algemene richtlijnen en vertaald naar specifieke bedrijfsgroepen. Deze is opgesteld door medewerkers van HISWA-RECRON en zijn kortgesloten en getoetst bij besturen, commissies of groepen ondernemers uit de diverse sectoren.

U kunt geen rechten ontlenen aan dit advies en HISWA-RECRON is ook niet aansprakelijk voor deze informatie. Mocht u zelf twijfelen over een advies over bijvoorbeeld sluiting, neemt u dan contact op met  het bevoegd gezag / de burgemeester in uw gemeente.

1. Hoeveel personen mogen in een vakantiehuis, bungalow of groepsaccommodatie?

Er geldt met ingang van 25 september 2021 geen maximum groepsgrootte meer. Vakantiehuizen, bungalows en groepsaccommodaties mogen maximaal bezet worden.

2. Wat zijn de algemene regels voor publieke plaatsen?

Vanaf 25 september geldt:

  • Er is geen reserveringverplichting nodig voor het betreden van publieke plaatsen.
  • Het is aan te bevelen 1,5 meter afstand te houden.
  • Personen die een plaats krijgen toegewezen dienen uitsluitend van die aangewezen plaats gebruik te maken.
  • Voor bepaalde publieke plaatsen (bijvoorbeeld horeca, met uitzondering van terrassen) geldt dat toegang slechts mogelijk is met het Coronatoegangsbewijs

3. Welke regels gelden voor zwembaden

Zwembaden kunnen vanaf 25 september 2021 weer vol gebruikt worden. De eis van 1 gast per 5 m2 komt te vervallen nu de afstandseis van 1,5 meter vervalt. U kunt weer met 20% korting kaarten kopen bij de balie van Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof.

4. Welke regels gelden voor horeca?

Vanaf 25 september 2021 geldt:

Voor de horeca in een recreatiepark, buitensportbedrijf of pretpark (zowel binnen die horecagelegenheid als op het terras) gelden de regels van controle van het coronatoegangsbewijs. De horeca mag geopend zijn tussen 06.00 en 00.00 uur. Afhalen is na 00.00 uur nog wel toegestaan. De controle van het coronatoegangsbewijs is niet verplicht bij afhalen.  Om lange rijen bij de ingang van de horeca of het terras te voorkomen is het toegestaan om het coronatoegangsbewijs bij het opnemen van de eerste bestelling te controleren. Gasten mogen dus eerst geplaceerd worden. Bij negatieve check zullen ze de locatie moeten verlaten. Ook op het terras is een coronatoegangsbewijs niet verplicht.

5. Wat zijn de basisregels?

De basisregels blijven van kracht; De verplichting om 1,5 meter afstand te houden vervalt en wordt een dringend advies. Respecteer dat mensen nog wel 1,5 meter afstand willen houden. Was regelmatig je handen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij GGD. En regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes.

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op: 
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Een fijn verblijf gewenst en mochten er vragen zijn dan vernemen wij die graag.